Matematik dersi sayısal bir ders olmasından dolayı birçok öğrencinin deneyimli matematik öğretmenlerine ihtiyaç duyduğu bir ders olarak tanımlanmaktadır. Matematik konuları diğer sözel derslere göre bilişsel zekayı geliştiren bir yapıdadır.
Bilişsel zekanın gelişimi öğrencilere çoklu zeka etkisi yapmakta bu nedenle öğrenciler matematik öğrenirken kendilerini geliştirme imkanı bulmaktadırlar.
Matematik konuları temel ve ileri seviye olmak üzere iki kısma ayrılmaktadır. Temel matematik konuları matematiksel ifadelerin öğrenildiği ve basit işlemlerin yapıldığı konular olarak bilinmekteyken ileri seviye matematik konuları temel ifadelerin biraz daha teknik boyutunu ele almaktadır.
İleri seviye matematik konuları üniversite sınavlarında çoktan seçmeli sorular olarak öğrencilere sunulmaktadır. Bu noktada çözümleme ve muhakeme yeteneği gelişmiş öğrenciler hızlı bir şekilde sorulara adapte olabilmekte ve doğru yanıt verme kabiliyetine ulaşabilmektedirler.
Matematik 2 konularını öğrenebilmek için öğrencilerin ders planlamasını bu konulara göre yapması gerekmekte ve sonrasında düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışmalar yapması gerekmektedir.
Matematik 2 konu başlıkları aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- Belirli ve Belirsiz İntegral,
- İntegralin Temel Teoremi
- Türev
- Alan Hesaplamaları ve Sürekli Bir Fonksiyonun Ortalama Değeri
- Diferansiyel Denklemler
- Diferansiyel Denklemlerin Uygulamaları
- Doğrusal Programlama, Grafik Yöntemiyle Çözüm
- İktisadi Uygulamalar,
- Tüketici ve Üretici Rantı
- Lorenz Eğrisi,
- Diferansiyel Denklemlerin Uygulamaları
- Çizgi Kuramı, Düzlemsel Çizgiler
- Çizgileri Boyamak, Ağaçlar
- Asal Sayılar, Modüler Aritmetik
- Bir Bilinmeyenli Doğrusal Denklikler
- Doğrusal Şifreleme, Kuvvet Fonksiyonuyla Şifreleme, RSA Yöntemi
- İki Kişilik Sonlu Oyun,
- Sıfır Toplamlı Oyun
- Sıfır Toplamlı Oyunda Denge
Alan Yeterlilik Testi Matematik Konuları Nelerdir?
Eğitim müfredatlarında matematik konuları birçok sınıflandırmaya tabi tutulmaktadır. Bu kapsamda üniversite sınavı olarak nitelendirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) oturumları arasında yer alan Alan Yeterlilik Testi (AYT) kapsamında matematik 2 konuların yer almaktadır.
İleri düzey matematik olarak bilinen matematik 2 konuları AYT oturumunda çoktan seçmeli sorular eşliğinde aşağıdaki konuları kapsamaktadır:
- Temel kavramlar
- Rasyonel Sayılar
- EBOB – EKOK
- Oran – Orantı
- Mantık
- Kümeler
- Bölünebilme Kuralları
- Dereceden Denklem ve Eşistsizlikler
- Üslü İfadeler
- Üçgenler
- Veri – Seçme ve Sıralama
- Fonksiyonlar
- Polinomlar
- Parabol
- İkinci Dereceden Denklemler
- Çokgenler
- Katı Cisimler
- Trigonometrik Fonksiyonlar
- Doğrunun Analitik İncelenmesi
- İkinci Dereceden Fonksiyonlar ve Grafikleri
- Çember – Daire
- Permütasyon – Kombinasyon – Olasılık
- Üstel Fonksiyonlar – Logaritmik Fonksiyonlar
- Diziler
- Trigonometri
- Limit – Süreklilik
- Türev
- Belirsiz İntegral
- Belirli İntegral
- Çemberin Analitik İncelenmesi
Buradan anlaşılmaktadır ki AYT matematik konuları ileri düzey matematik konularını kapsamaktadır. Öğrencilerin hayalini kurduğu üniversite bölümlerine yerleşebilmeleri için bu konulara planlı ve disiplinli bir şekilde deneyimli matematik öğretmenleriyle çalışmaları gerekmektedir.
Deneyimli matematik öğretmenleri stresli bir süreç olan üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilere yardımcı olmakta ve güncel ders planları ve çalışmalarla öğrencilere profesyonel bir eğitim hizmeti sunmaktadırlar.
Özel Matematik Kursları Faydalı mı?
Üniversite sınavına hazırlık sürecinde öğrencilerin zamanı etkili ve verimli bir şekilde kullanması gerekmektedir. Bu sebeple uzman matematik öğretmenlerinden destek alması gereken öğrenciler zaman yönetimi algısını geliştirecek ve iyi düzeyde bir bilgi seviyesiyle üniversite sınavına gireceklerdir.
Matematik kursları öğrencilere sadece bilgi aşılamaz aynı zamanda onlara yüksek bir motivasyon kaynağı sağlar. Öğrenci bireysel çalışmalar yaptığında bazı zamanlar istikrarını koruyamayabilir. Fakat gerekli mercilerden destek alan öğrenciler istikrarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürme yetisine kavuşmaktadır.
Özel matematik kursları günümüzde online bir şekilde yürütülebilmektedir. Online dersler sayesinde öğrenciler ileri seviye matematik olarak nitelenen matematik 2 konularını hızlı bir şekilde öğrenebilmekte ve gerekli pekiştirmelerini yapabilmektedirler.
Online Matematik Kurslarında Matematik 2 Dersleri
Online matematik kursları pandeminin de etkisiyle günümüzde oldukça popüler bir konumdadır. Sadece bir internet bağlantısıyla işlenebilen dersler öğrencilere fırsat eşitliği sunan bir yapıdadır. Fiyatlarıyla da makul seviyede olan online matematik dersleri tüm öğrencilerin katılabileceği derslerdir.
Matematik 2 dersleri online matematik kurslarında deneyimli öğretmenler tarafından öğrencilere birebir dersler eşliğinde verilmektedir. Bu sayede öğrenciler derslerde aktif konumda yer almakta ve öğretmenlerinden maksimum seviyede yararlanabilmektedirler.
Online matematik derslerinde öğrencilere bireysel anlamda bir ders çalışma planlaması hazırlanmaktadır. Her öğrencinin özel ve farklı olduğunun bilincinde olan tecrübeli matematik öğretmenleri öğrencilerin modern eğitim ilkelerine uygun bir şekilde ders anlatımları yapmaktadır.
Matematik sayısal bir ders olmasından dolayı kolay öğrenebilen ama tekrara ihtiyaç duyan bir derstir. Deneyimli matematik öğretmenleri matematik 2 konularını anlattıktan sonra öğrencilere konu tekrarı yaptırmakta ve sonrasında konuyla alakalı alıştırmalar çözdürmektedirler. Bu sayede öğrenciler konuları kalıcı bir şekilde öğrenebilmektedirler.
Matematik Röntgeni
Matematik Röntgeni matematik konu anlatımlarının yapıldığı ve öğrencilerin üniversite lise ve okul derslerinde gördükleri matematik konularının öğretildiği online bir eğitim platformudur.
Bu platformda öğrencilere sadece tek bir analiz yapılmakta ve öğrencinin matematik hakkında bildiği konular ve eksik olduğu konular ortaya çıkarılmaktadır. Bu yönüyle ülkemizde ilk ve tek olan Matematik Röntgeni bünyesindeki uzman matematik öğretmenleriyle öğrencilere profesyonel bir matematik eğitimi sunmaktadır.
Sistemin bir diğer özelliği de veli-öğrenci-öğretmen arasında güçlü ilişkiler kurmasıdır. Bu sayede öğrenciler kendi eksik konularını kapatırken ve matematik öğrenirken motivasyon düşüklüğü yaşamamaktadırlar.
"Başarının ilk adımı; olduğunuz yeri doğru tespit etmektir." .Ümit Hayri Koç
MATEMATİK RÖNTGENİ KURUCUSU