Üniversite sınavı birçok öğrencinin geleceğini etkileyen bir sınavdır. Bu sınava giren öğrenciler elde ettikleri başarı sıralamaları ve puanlamalarıyla diledikleri üniversite bölümüne gitme şansı elde etmektedirler.
Üniversite sınavına hazırlanma süreci öğrenciler açısından stresli bir süreçtir. Sürecin iyi bir şekilde yürütülebilmesi için uzman öğretmenlerden destek alınması gerekmektedir.
Matematik sayısal bir ders olmasından dolayı bazı öğrencilerin önyargılı bir yaklaşım sergilediği ders olarak bilinmektedir. Bu yargıyı kırabilmekte yine uzman matematik öğretmenlerinden destek alınarak çözülebilmektedir.
Uzman matematik öğretmenleri öğrencilerin karşılaşacağı çoktan seçmeli matematik sorularını cevaplandırmaları için profesyonel teknikler kullanmaktadırlar.
TYT’de başarılı olabilmek için düzenli ve disiplinli bir şekilde ders çalışması yapmakta gerekmektedir. İstikrarlı çalışmalar sonucunda öğrenciler arzu ettikleri puanlara ulaşabilmektedirler. Bu süreçte bireysel çalışmalar yeterli olmamakta uzman öğretmenlerden destek alınması gerekmektedir.
TYT’de başarılı olabilmek için çoktan seçmeli matematik sorularına doğru yanıtlar verilmelidir. Günümüzde üniversite sınavı oturumlarında yeni nesil matematik soruları yer almaktadır. Yeni nesil matematik sorularına dair çalışmalar yapabilmek tecrübeli matematik öğretmenlerinin ders planlamalarına bağlıdır.
Deneyimli matematik öğretmenleri öğrencilere profesyonel anlamda kendilerine özgü bireysel ders çalışma planları hazırlamaktadırlar. Ders çalışma planının kaliteli olması süreç içerisinde zaman yönetimi anlamında verimli sonuçlar doğurmaktadır.
Ders planları güncel müfredata göre hazırlandığında öğrenciler TYT sınavına yönelik çalışma imkanını elde etmektedirler. Bu süreçte TYT içerisinde yer alan matematik konularının bilinmesinde fayda vardır.
TYT Matematik Konuları Nelerdir?
TYT matematik konularının bilinmesi ve bu paralellikte programlama yapılması öğrenciye iyi bir yol çizecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu tarafından hazırlanan müfredat Ölçme Seçme ve Yerleştirme Kurumu tarafından düzenlenen sınavlarda esas kabul edilmektedir. Bu nedenle müfredat dışına çıkılmadan çalışılmalıdır.
Üniversite sınavları günümüzde YKS çatısı altında toplanmaktadır. YKS, AYT ve TYT oturumlarından oluşmaktadır. TYT temel bilgileri test ederken AYT daha detay bilgileri ölçmektedir. TYT oturumlarında öğrencilere yöneltilen çoktan seçmeli matematik sorularının konuları aşağıdaki gibidir:
Temel Kavramlar
Sayı Basamakları
Bölme ve Bölünebilme
EBOB – EKOK
Rasyonel Sayılar
Basit Eşitsizlikler
Mutlak Değer
Üslü Sayılar
Köklü Sayılar
Çarpanlara Ayırma
Oran Orantı
Denklem Çözme
Problemler
– Sayı Problemleri
– Kesir Problemleri
– Yaş Problemleri
– Yüzde Problemleri
– Kar Zarar Problemleri
– Karışım Problemleri
– Hareket Problemleri
– İşçi Problemleri
– Tablo-Grafik Problemleri
– Rutin Olmayan Problemleri
Kümeler
Mantık
Fonskiyonlar
Polinomlar
2.Dereceden Denklemler
Permütasyon ve Kombinasyon
Olasılık
Veri – İstatistik
Uzman matematik öğretmenleri öğrencilere temelden ileri seviyeye göre konuları sınıflandırarak matematik öğretmektedirler. Dolayısıyla öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürencide uzmanlardan destek alması son derece önemlidir.
Online Matematik Derslerinde TYT Matematiği
Günümüzün popüler eğitim metotlarından olan online dersler birçok öğrencinin aktif bir şekilde eğitimlerine devam ettiği ortamlardır. Online matematik dersleri üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için öğrenci merkezli bir metotla öğrencilere sıfırdan ve ileri seviye dersler sunmaktadır.
Online matematik derslerinde TYT öğrencilerine özel planlamalar yapılmaktadır. Zaman ve mekandan soyutlanarak olumsuz fiziksel koşulları sıfıra indirgeyen online dersler öğrencilerin aktif ve dinamik bir şekilde derslere katıldığı platformlardır.
Derslerde çalışma planına göre bir rota çizilmekte ve derslerin kalıcı hale gelebilmesi için birçok yönteme başvurulmaktadır. Deneyimli matematik öğretmenleri online platformlarda konu anlatımı yaptıktan sonra öğrencilere dersi özetlemektedirler. Bu sayede öğrenciler bilgilerini kalıcı hale getirmektedirler.
Matematik dersi bilindiği üzere alıştırma ve pratiklerle öğrenilen bir derstir. Online matematik derslerinde öğrencilere sınırsız kaynaklar sunulmakta ve yeni nesil sorular çözdürülmektedir. Bilgiler bu şekilde kullanıldıkça kalıcı hale gelmektedir.
Yeni nesil sorular öğrencilerin muhakeme, mantıklı düşünme, yorumlama, değerlendirme, analizler yapma, ilişkilendirme becerilerini ölçmektedir. Online derslerde bunun bilincinde olan öğretmenler öğrencileri bu minvalde yetiştirmektedirler.
TYT çoktan seçmeli matematik soruları incelendiğinde bir soruda birden fazla konunun test edildiği görülmektedir. Uzman matematik öğretmenleri konuları öğrencilere ilişkilendirerek sunmakta bu sayede öğrencileri üniversite sınavına dinamik ve verimli bir şekilde hazırlamaktadır.
Üniversite sınavlarında öğrencilerin motivasyonlarında belirsizlik olabilmektedir. Deneyimli matematik öğretmenleri bu stresli süreçte öğrencilere daima destek olmakta ve motivasyonlarını yükseltmektedirler.
Matematik Röntgeniyle TYT Matematik
Matematik Röntgeni sisteminde öğrencilerin öncelikle matematik bilgileri test edilmektedir. Bu test tek seansta gerçekleşmekte ve öğrencinin tüm matematik bilgisine dair veriler tespit edilebilmektedir.
Matematik bilgisinin hangi konumda olduğu belirlenen öğrencilere TYT matematik dersleri verilmeye başlanmaktadır. Bu süreç tamamen uzman ve profesyonel eğitmenlerle gerçekleşmektedir. Bu sayede öğrenciler sürecin sonunda kalıcı bir matematik bilgisi elde ederek üniversite sınavından arzu ettikleri puanlara ve başarı sıralamalarına ulaşabilmektedirler.
"Başarının ilk adımı; olduğunuz yeri doğru tespit etmektir." .Ümit Hayri Koç
MATEMATİK RÖNTGENİ KURUCUSU