Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlanan öğrencilerin Milli Eğitim müfredatına dikkat etmeleri önemli bir husustur. Talim Terbiye Kurulu tarafından hazırlanan müfredatlar öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal gelişimlerini destekler niteliktedir.
Talim Terbiye Kurulu öğrencilerin daha verimli eğitim alması için çalışmalar düzenlemekte ve öğrencilerin başarı yüzdelerini eşit ve güçlendirilmiş şekilde maksimum düzeye çıkarmak için faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu bağlamda öğrenciler yasal düzenlemelerle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan müfredata tabi olmaktadırlar.
Müfredatlar öğrencilerin eğitim ve öğretim alanında neler yapacaklarını neler öğreneceklerini belirleyen planlamalardır. Planlamalar öğrencilere okullardaki ilgili programlarla sunulmaktadır. Örneğin lise programı uygulanan okulların tümünde eşit bir şekilde müfredatlar geçerliliğini korumaktadır.
Her öğrenciye eşit bir şekilde sunulan müfredatlar öğrencilerin okulda gördüğü derslerde başarılı olmaları için öğrenmesi gereken konuları kapsar. Dolayısıyla müfredatlar öğrencilerin gelecekte gireceği sınavlara hazırlanmaları açısından oldukça önemlidir.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek olan öğrencilerin müfredata paralel olarak ders çalışma planlaması hazırlaması gerekmektedir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı üç oturumdan oluşmaktadır. Bu oturumlar ise:
- TYT (Temel Yeterlilik Testi),
- AYT (Alan Yeterlilik Testleri)
- YDT (Yabancı Dil Testi)
olmak üzere üç ana maddeden oluşmaktadır. TYT (Temel Yeterlilik Testi), öğrencilerin bilgisini ölçmekten ziyade okuma, anlama ve yorumlama yeteneğine odaklanan bir sınavdır. Sadece TYT’ye girmek öğrenciler için Ön Lisans bölümlere giriş yapmalarını sağlamaktadır. Fakat AYT (Alan Yeterlilik Testleri) oturumuna da giren öğrenciler birçok dört yıllık lisans bölümlerini tercih edebilmektedirler.
AYT (Alan Yeterlilik Testleri) 2018 yılından bu yana uygulanmakta olan YKS'nin ikinci oturumudur. Lise programı uygulanan okullardan mezun olan öğrenciler bu sınava giriş yapabilmektedirler. AYT'de öğrencilerin karşısına
- Türk Dili ve Edebiyatı,
- Sosyal Bilimler-1,
- Sosyal Bilimler-2,
- Matematik
- Fen Bilimleri
derslerinden sorular çıkmaktadır. Alan Yeterlilik Testleri’nde öğrencilerin karşısına 40 matematik, 40 Türkçe, 40 fen bilimleri ve 40 sosyal bilimler sorusu çıkmaktadır. Toplam soru sayısı 160'dır. Bu sorular yapılırken her 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Öğrencilerin bilmediği soruları boş bırakmaları önerilmektedir.
AYT oturumu içerisinde matematik alanında 40 tane çoktan seçmeli yeni nesil sorular bulunmaktadır. Öğrencilerin bu sorulardan yaptığı her net başarı sıralamasını ve puanını doğrudan etkilemektedir. Bu açıdan öğrencilerin matematik dersine ciddi bir şekilde çalışmaları gerekmektedir.
Öğrencilerin matematik dersine uzman eğitmenlerle çalışması oldukça faydalı olacaktır. Online eğitimler aracılığıyla uzman eğitmenlerden ders alan öğrenciler ev konforunda matematik dersine çalışabilmektedirler.
Online eğitimler matematik öğrencilere birçok açıdan yarar sağlamaktadır. Matematik dersinde müfredat tamamen birbiriyle bağlantılı ve ilişkili konulardan oluşmaktadır. Öğrencilerin matematik dersine çalışırken hiçbir konuyu anlamadan geçmemeleri gerekmektedir.
Online bir şekilde matematik dersi alan öğrenciler uzman eğitmenler sayesinde zaman ve mekandan soyut bir şekilde diledikleri yerden öğrenimlerini tamamlayabilmektedirler.
AYT oturumunda sorulan 40 adet çoktan seçmeli matematik sorusu üniversite hayali olan öğrenciler için oldukça önemlidir. Online bir eğitimle AYT matematiğine çalışan öğrenciler uzman eğitmenler sayesinde istikrar sağlayabilmekte ve hedeflerine ulaşabilmektedirler.
Online Matematik Eğitiminin Faydaları Nelerdir?
Matematik birçok öğrencinin önyargılı yaklaşım gösterdiği bir ders kategorisindendir. Bu nedenle öğrenciler sınavlara hazırlanırken matematik dersine çalışmak istemezler. Fakat profesyonel bir şekilde çalışan uzman eğitmenler öğrencilerin önyargılarını yenmesinde büyük bir rol oynamaktadırlar.
Matematik dersine önyargılı yaklaşan birçok öğrenci uzman eğitmenlerden ders aldıklarında bu önyargılarını kırmakta ve matematik dersini eğlenerek öğrenmektedir.
Teknolojinin gelişmesiyle öğrencilere online matematik eğitimi veren kurumlar öğrencilere bireysel planlamalar yapmakta ve profesyonel bir eğitim metoduyla öğrencinin derse motive olmasını sağlamaktadırlar.
Online matematik eğitimleri fiyatlarıyla da oldukça talep görmektedir. Birçok öğrenci velisi çocuklarının özel ders almasını istemekte fakat kurs fiyatlarından çekinmektedir. Online eğitimlerin fiyatları ise özel derslere göre oldukça makul oranlardadır. Bu açıdan hem velilere ekonomik bir yöntem sağlanır hem de öğrencilere verimli bir matematik dersi öğretimi gerçekleştirilir.
Matematik dersinde öğrencilerin birçoğu bazı konuları anlamadan diğer konulara geçmeye çalışmaktadır. Bu durum öğrencilerin bir süre sonra çalışmayı bırakmasına sebep olmaktadır.
Online eğitimlerde öğrencilere bireyselleştirilmiş ve öğrenci merkezli bir eğitim metodu uygulanır. Bu çerçevede öğrencilerin eksik olduğu konular belirlenir ve adım adım süreç tüm konuları tamamlamaya kadar devam eder.
Online matematik eğitimlerinde normal sınıflarda bulunan olumsuz fiziksel koşullar bulunmaktadır. Öğrenci dilediği zaman uzman eğitmenle derslerini dilediği mekandan gerçekleştirebilmektedir.
Matematik dersi uygulamalı bir derstir bu yüzden öğrencilerin sürekli olarak alıştırmalar çözmesi gerekmektedir. Alıştırmalar esnasında takılan ve motivasyonunu yitiren birçok öğrenci çalışmasını yarıda bırakmaktadır. Bu durumun önüne geçmek adına online eğitimler öğrencinin her an yanındadır. Öğrenciler herhangi bir soruda takıldıklarında doğrudan öğretmenine bağlanabilir ve sorunla baş edebilirler.
Online eğitimler için ihtiyaç duyulan tek şey internet bağlantısıdır. Öğrencilerin internet bağlantısı olduğu müddetçe diledikleri yerden eğitimlerini devam ettirebilirler. Bu sayede matematik gibi derslerde başarı yüzdelerini artırabilirler.
Matematik Röntgeni Sistemi Nedir?
Matematik röntgeni sistemi öğrencilerin analizlerinin yapıldığı ve bu bağlamda kendilerine program hazırlandığı Online bir eğitim sistemidir. Öğrencilere ders sürecine geçmeden önce bir analiz yapılır ve nokta atışı tespitler sayesinde öğrencilerin derste hangi konumda olduğu belirlenir.
Daha sonra öğrencilerin eksiklerini tamamlamaya yönelik bireysel bir planlama hazırlanır. Sistem tamamen öğrenci merkezli eğitim anlayışını benimsemektedir. Başarının gelmesi öğrencinin neyi bilip neyi bilmediğini fark etmesinden geçer.
Öğrencilere tam olarak bu noktada yardımcı olan sistem, matematik dersinde verimli bir çalışma yaparak öğrenciyi yönlendirmektedir.
Online eğitimlerde kaynak sorunu bulunmamaktadır. Sistem bünyesinde çalışmakta olan uzman eğitmenler öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlar ve sınavlarda çıkabilecek sorulara odaklı olarak bir performans sergilerler.
İyi bir matematik eğitimi öğrencinin gelecekteki tüm hayatını doğrudan etkilemektedir. Günümüzde gerek ÖSYM tarafından yapılan gerekse Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda matematikten yapılan her net başarı puanlarını diğer derslere göre daha fazla yükseltmektedir.
"Başarının ilk adımı; olduğunuz yeri doğru tespit etmektir." .Ümit Hayri Koç
MATEMATİK RÖNTGENİ KURUCUSU